//

"L'Osservatore Romano": кардинал Бергольйо, який помножив хліби

 Архиєпископ Бергольйо, який здійснив чудо множення хлібів. Таким запам'ятала майбутнього Папу Франциска аргентинська журналістка Евангелина Імітан. На сторінках сьогоднішньої "L'Оsservatore Romano" автор біографії Папи поділилася спогадами про подію, яка відбулася в жовтні 2012 р. Як журналістка, Імітан брала участь в екуменічній зустрічі, організатором якої був кардинал Бергольйо. Форум відбувався на одному з місцевих стадіонів у Буенос-Айресі. Коли настав час обіду, кожен повинен був принести на загальний стіл те, що мав. Вибір був невеликий, бо більшість принесла типові аргентинські пироги з м'ясом - емпанада. "Деякі запитали Бергольйо, чи може він хоче піти пообідати в багатий квартал Пуерто Мадеро, за декілька кроків від стадіону, де були шикарні ресторани, але він відповів, що хоче залишитися і поїсти з усіма іншими",  розповіла Імітан.

 

Вона зазначила, що журналісти пішли обідати пізніше за всіх. У той час, коли вони проходили через залу, де роздавали їжу, до них підійшов кардинал Бергольйо, привітав кожного особисто, подякував за роботу і повернувся за свій стіл в іншому кінці приміщення.

 

Коли прийшов офіціант, виявилося, що залишилося тільки п'ять емпанада, а журналістів було вісім. "Хтось взяв ініціативу і почав ділити навпіл. Ділення було духом зустрічі",  розповідає Імітан.

 

Вона наголосила, що кардинал Бергольйо з іншого кінця залу зауважив, що журналісти майже не мають їжі. Тоді він встав і запитав у священиків, чи не залишилося ще чогось. У результаті майбутній Папа назбирав повну тарілку емпанада. "Він помножив хліби",  з гумором зазначила Євангелина Імітан і додала, що "це маленьке чудо  залишило враження в серці". "Людина, яка сьогодні є на Престолі св. Петра, бачила потребу і задовольнила її, в той час як інші не перейнялися нею",  наголосила журналістка.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va