//

Папа до президента Італії: італійці дали мені можливість відчути себе знову вдома

8 червня Папа  Франциск зустрівся з Gрезидентом Італійської Республіки Джорджо Наполітано, який прибув до Ватикану зі своїм першим офіційним візитом.

 

Політика супроводжували міністр закордонних справ Емма Бонніні й посол Італії при Святому Престолі Франческо Марія Грека. Після обміну подарунками та приватної бесіди в бібліотеці Апостольського палацу  Папа звернувся до присутніх з промовою. Він наголосив, що візит глави Італійської держави підтверджує прекрасні взаємини між Італією і Святим Престолом і нагадує образ двох пагорбів − Квіринале (на якому розташовується Президентський палац) і Ватикану, "які дивляться один на одного з повагою і симпатією".

 

Святіший Отець, між іншим, говорив про погрози, які існують у світі для релігійної свободи. "У сьогоднішньому світі релігійна свобода частіше проголошується, ніж реалізується. Вона по-справжньому піддана різного типу загрозам і не рідко порушується. Важкі нападки на це первинне право є причиною для серйозного хвилювання і повинні викликати одностайну реакцію країн світу  у вигляді твердження, всупереч нападкам, про недоторканість  гідності людської особистості", − сказав Папа.


У часі кризи, яку переживає світ, Папа звернув увагу на важливу роль католиків у політичній сфері, а також співробітництво між віруючими і невіруючими на користь справедливішого суспільства.


"Багато разів Бенедикт XVI говорив, що сучасна криза має стати приводом для братнього оновлення людських взаємин. Також й  італійський народ, з довірою і креативністю, надихаючись своєю багатою християнською традицією і прикладом своїх святих покровителів, таких як св. Франциск Ассизький або Катерина з Сієни, багатьох священиків і мирян, мовчазним свідченням багатьох жінок і чоловіків, може і повинен перемогти будь-які розділення і зростати в праведності та мирі, продовжуючи виконувати свою особливу роль у європейському контексті та всієї родини народів", − сказав Папа.


Франциск висловив подяку Джорджо Наполітано за візит і теплий прийом, який надали йому італійці після обрання на Престіл св. Петра. "Вони мені дали можливість  знову відчути себе вдома! Нехай Італія  буде гостинним домом для всіх", − сказав Святіший Отець.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va