//

Папа Франциск: Дозвольмо Господу Богу нас любити!

Сьогодні, 7 червня 2013, коли Вселенська Церква святкує за новим календарним стилем празник Пресвятого Серця Ісуса, або «празник любові», як назвав цю урочистість Вселенський Архиєрей, у каплиці ватиканської резиденції «Святої Марти» з Папою Франциском молилися представники Секретного Ватиканського Архіву.

 

Під час проповіді Святіший Отець особливо наголосив на тому, щоб ми дозволили Господу Богу дарувати нам Свою любов. Він зазначив, що Ісус Своїми словами, ділами, усім Своїм життям показав нам, як Господь нас любить.

 

Божа любов більше проявляється у Його ділах щодо нас, ніж у словах, і вона характеризується, зокрема тим, щоб давати, а не отримувати. Добрий Пастир представляє усю Божу любов до людини, який знає кожну свою овечку, адже правдива любов – не є любов’ю загальною й абстрактною. «Бог, Який з любові стає до нас близьким, крокує разом із Своїм народом і ця подорож досягає пункту, що є незбагненним», – мовив Святіший Отець, додаючи, що важко усвідомити Господа Бога, Який стає одним із нас, йде разом з нами шляхом життя, залишається серед нас, залишається у Своїй Церкві, в Євхаристії, у Своєму Слові, у вбогих, залишається з нами, крокуючи разом із своїм народом. Він є тим Добрим Пастирем, Який є близько до Свого стада, до Своїх овець, який знає кожну з них зокрема.

 

Єпископ Риму також запропонував зібраним на Євхаристійну молитву призадуматись над біблійним уривком із старозавітньої книги пророка Езекеїла, а саме над Божою любов’ю, яка з усією ніжність піклується загубленою, пораненою та хворою овечкою.

 

На закінчення Римський Понтифік наголосив на тому, що справжня любов повинна «ставати близькою до ближнього», подібно, як любов доброго самарянина. На думку Папи Франциска дуже добрим є любити Бога, намагатись до Нього наблизитись, але це замало: «Важче, ніж любити Бога, дозволити Йому нас любити». Вселенський Архиєрей наголосив, що не завжди є просто відкрити для Господа своє серце, дозволити Йому вилити на нас Його ніжну любов. Він зазначив, що саме цього ми повинні просити у молитвах, у кожній Службі Божій: «Господи, я хочу Тебе любити, але навчи мене тієї важкої науки, важкої звички – щоб я дозволив Тобі мене любити, чути Тебе поруч і відчувати Твою ніжність». «І нехай Господь дасть нам цю благодать!» – закінчив Святіший Отець.

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va