//

Папа Іван Павло ІІ вдруге у Львові

Мобільний музей Йоана Павла ІІ є новим проектом Центру Івана Павла ІІ «Не бійтеся!» в Кракові. Його мета – популяризація думок і навчання Святішого Отця. Він розміщений у 18-метровому автопоїзді заввишки 4 метри, а важить 18 тонн.

 

Виставка займає 62 квадратних метри.  Авто обладнане кондиціонером, потребує підключення до електричного живлення 24 кВт і гнізда 32 ампери.

 

Ця експозиція робить доступними якнайбільшій кількості людей особисті пам’ятки Святішого Отця, а також мало відомі фотознімки і фільми про його життя. Особисті речі та пам’ятки, які можна оглянути в Музеї, передали: Кардинал Станіслав Дзівіш (Митрополит Краківський), Музей Архідієцезіальний Кардинала Кароля Войтили в Кракові та Архів Курії Митрополичої в Кракові. В експозиції зокрема є бревіарій (часослів), яким користувався Папа під час щоденної молитви, перо, вервиця, на якій молився, взуття, лижі, хрест нагрудний, сутанна (ряса), головний убір Папи, також годинник з особистої резиденції в Кастель Гандольфо.

 

У Львові музей почне працювати в п’ятницю 7 червня о год 10.00. Місце – площа перед Ратушам (пл. Ринок 1). Після молитви єпископи і представники міста прочитають вголос вибрані жеребкуванням цитати Івана Павла ІІ. Гратиме військовий оркестр. Музей буде відкритий  від 10-ї  до  20-ї год. 7, 8 і 9 червня. У Львові буде найдовше. Після Львова виставка поїде до Хмельницького, Вінниці, Бердичева, Житомира, Києва (стоятиме на Хрещатику).

 

Джерело: www.catholic-media.org