//

Шокуюче навернення зірки ґей-порно індустрії

Джейк Флойд, більш відомий як Джейк Генезіс, покинув гей-порно індустрію. Актор змінив свою життєву позицію, попросив вибачення за зло, яке заподіяв своїми вчинками і повернувся до Католицької Церкви. Пропонуємо текст сповіді-розповіді, яка розміщена на його персональному сайті.

 


Публічне згіршення: Публічне вибачення


Любов запрошує — не йде душа:
                На ній і прах, і гріх.
Та бистроока млявість завважа
                При входинах моїх
І мило каже, зблизившись, мені:
                “Потрібно щось чи ні?”
 
Гість, я спитав, чи гідний увійти.
                “Ти будеш ним”, — рече.
Це я, лихий, невдячний? “Підвести
                Не можу я очей”.
Взяла за руку й усміхом сія:
                “Створила ж очі — я!”
 
“Я ж їх спотворив, Боже: не мину
                Розплати, що чига”.
“А знаєш, хто на себе взяв вину?”
                “Тоді я твій слуга”.
“Сідай, — рече, — й скуштуй моїх плодів”.
                Отож я сів і їв.

- Джордж Герберт ЛЮБОВ (переклад Олени О’Лір)

 

Кілька місяців тому на піці своєї популярності я просто перестав зніматись у індустрії розваг для дорослих. Я спокійно знищив свій Твіттер-акаунт, Фейсбук-акаунт і Фан-сторінку. Я перестав постити на своєму вебсайті і, в кінці кінців, видалив з неї увесь контент. Я спокійно перетворився на себе самого, глибоко вдивляючись і запитуючи себе самого, що ж я зробив зі своїм життям.

 

Трохи менше року тому я розпочав коротку, але інтенсивну кар’єру у індустрії розваг для дорослих. Було багато факторів, які вели мене до цього місця у цей час. Багато з цих факторів я починаю розуміти лише зараз. Без сумніву те, що, незважаючи на фактори, які доклались до цього рішення, це було таки моє рішення, і саме я відповідальний за нього. Я відповідальний також і за впливи і наслідки свого рішення. Мене не примушували, не силували і не обдурювали для того, щоб я почав займатись порнографією. Я не був бідним і не мав браку ні в чому. Моя самоповага була низькою, я був в депресії, я почувався так, ніби не мав що втрачати, не дбав і не боявся за наслідки своїх дій. Ми вибір був самовпевнений і це було егоїстично. В результаті мого вибору я зранив людей. Я завдав болю своїй сім’ї. Я скривдив своїх друзів. Я зранив своїх братів і колишніх колег із поліцейського відділення, в якому служив, і релігійне згромадження, до якого належав. Я скривдив чоловіків, з якими знімав порнографію через свою участь у порноіндустрії і скривдив незліченну кількість людей, які бачили, що я робив і ще побачать. Я приймаю повну відповідальність за своє рішення. Я приймаю наслідки, як знані, так і незнані, свого рішення. З розкаяним і скрушеним серцем  я прошу милосердя і прощення у тих, кого я скривдив своєю участю у порноіндустрії.

 

Порнографія здійснює насильство над людським духом і, в своєму зусиллі відкрито показати людську сексуальність, порнографія збочує її. Порнографія руйнує сім’ї, стосунки і життя. Далека від того, щоб бути безпечною, порнографія робить  жертвою кожну людську істоту, яка задіяна в ній. Жертвами розваг для дорослих стають всі, хто дивиться порнографію, а особливо моделі і актори.

 

100% акторів порнографії є жертвами різного ступеня важкості. Дуже молоді, економічно незабезпечені чи неосвічені стають жертвами в більшій мірі, ніж такі, як я, хто зробив більш свідомий вибір, але кожен глибоко травмований цим досвідом і ніхто не може уникнути ножа, який глибоко ранить природжену гідність людської особи.

 

Я вдячний за те, що ніколи не вербував нікого іншого у порноіндустрію. Існують «агенти», які заробляють на цьому великі гроші. Я хотів би хвилину поговорити з кожним, хто читає це, хто міг би бути зацікавленим у порноіндустрії чи хто знає когось, хто зацікавлений. Багато молодих хлопців у часи, коли я знімався у порно,  писали мені з основним питанням: «Як мені стати порнозіркою? »

 

Ось такою завжди була моя відповідь: «Найкращою порадою, яку я можу дати щодо праці в порнографії є … ніколи не робити цього. Повністю викинь цю ідею зі своєї голови. Йди до школи чи закінчуй школу і використовуй свої таланти, щоб робити щось корисне. Порноіндустрія використає тебе, вона прожує тебе і виплюне. Ти будеш популярний один день, а на другий день таким вже не будеш. Люди в цій індустрії не обов’язково є поганими, але вони перш за все і найбільше зосереджені на здобуванні прибутку, а не на твоєму добробуті як особи. Вони використають тебе, наскільки зможуть, поки ти будеш новим обличчям, використають твій вигляд, а тоді відсунуть тебе вбік, як тільки появиться нове обличчя. Я повністю чесний з тобою. Працювати в порно є важко і приносить невеликі гроші. Ми лише трохи більше, ніж проститутки. Переваг дуже мало, а побічних ефектів багато. Якщо є хоч щось, що ти можеш робити в житті – роби це замість того, навіть якщо це праця в Starbucks чи GAP. Ти повинен уважно зважити всі двері, які для тебе закриє порнографія, і не переоцінювати кількість тих, які вона тобі відкриє, бо їх є дуже мало. Не думай, що можеш зняти одну-дві сцени, а тоді приховати їх. Те, що знято і закинуто в інтернет, це вже назавжди. Це також зруйнує твоє романтичне життя – все стає експоненціально більш ускладненим і мати дійсно здорові стосунки, чесні і рівні, є практично неможливо. Роби щось інше. Роби будь-що інше. Це моя порада. Сподіваюсь, вона допоможе тобі прийняти правильне рішення».


Отже, я перебуваю на дуже приватному шляху. Це шлях примирення, прощення і відкуплення. Кожен, хто слідкував за моєю кар’єрою, знає, що я католик. І тому шлях до примирення з Богом і з Церквою є відповідно зрозумілим: завдяки служінню Церкви Боже милосердя є безмежним і Його любов не має кінця. Простити себе за те, що я зробив, і знайти покору і слова, щоб попросити вибачення в інших, є іншим, більш складним питанням. Частина цього шляху включатиме дослідження того, як я прожив 8 місяців свого життя у абсолютному протиріччі до того, ким я є насправді. Це дослідження, правдоподібно, включатиме опис мого досвіду. Між іншим, ось коротка, але добра стаття про порнографію, якщо б хтось зацікавився: http://www.catholic.com/blog/matt-fradd/three-things-you-need-to-know-ab...


Дякую, що витратили час,щоб прочитати те,що я сьогодні написав, дякую за вашу підтримку і прощення.