//

«Священики повинні зробити крок на зустріч майбутньому» – кардинал Скола

28-го травня 2013 року, в Міланському соборі (Duomo) відбулась зустріч духовенства, приналежного до міланської архієпархії, з нагоди обговорення різних ініціатив на новий пасторальний рік.

 

В ході цієї зустрічі до присутніх священиків звернувся кардинал Анджело Скола, архієпископ Мілану. У своєму вступному слові, висопокопреосвященний владика наголосив на тому, що: «усі ми повинні усвідомити, що Святий Дух запрошує нас до ще глибшого та свідомого зв’язку з Ісусом Христом».

 

Декларуючи головні цілі ініціативи пасторального року, кардинал підкреслив: «ми хочемо голосити у всіх сферах Ісуса Христа померлого і воскреслого, Який став для нас дорогою, котра веде нас до правди і до життя заради кожної людини».

 

Архієпископ Мілану в особливий спосіб наголосив на тому, що народний амброзіанський католицизм покликаний до того, щоб зрозуміти та прийняти інноваційні ресурси, зробивши їх невід’ємною складовою всіх сфер життя та діяльності людського існування. Згідно з словами наступника святого Амброзія, це буде прямим визнанням краси, доброти і правди, яка походить від самого Ісуса Христа, реально присутнього в християнських спільнотах, і новиною, яка торкатиметься усіх вимірів людини, включаючи, отже, поняття відносин чоловік-жінка і сім’я, в протиріччі з громадянським суспільством, заради доброго уряду та охорони створіння. «Це послання матиме свої антропологічні та соціальні наслідки і відобразиться також на нашому відношенні до створіння», – сказав кардинал Скола, закликавши усіх священиків «зробити крок на зустріч майбутньому».

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit