//

За дорученням Папи Франциска кардинал Леонардо Сандрі проінспектував табори сирійських біженців

Префект Конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі знаходиться в даний час в Бейруті, де відвідує табори біженців з охопленої громадянською війною Сирії. Обстановка в Лівані різко загострилася в суботу, коли прозвучала заява організації «Хезболла» про повну підтримку уряду Башара Асада. У неділю на контрольований «Хезболлою» район Бейрута впали дві ракети, а громадяни Лівану дуже бояться того, що їх країна буде втягнутою у внутрішньосирійський конфлікт, тим більше, що надій на його мирне вирішення залишається небагато.

 

У понеділок вранці ватиканський єрарх відвідав табір сирійських біженців. За його словами, він побачив там несамовиті сцени відчаю людей, що втратили все своє майно, рідних і близьких. Кардинал Сандрі привіз їм від Святішого Отця слова підбадьорення і підтримки, а також символічні дари.

 

«Святіший Отець, - сказав глава Конгрегації Східних Церков, - особисто доручив мені передати всім, кого зустріну, його благословення, а також слова розради і надії. Я зробив це в ході спілкування з трьома Патріархами, що мають свою резиденцію в Бейруті (Ред.: Маронітським, Мелхітський і Сиро-Католицьким). Слова вітання і підбадьорення Папи я передав і всім людям, яких зустрів: біженцям, добровольцям, священикам, чернецтву ... Я, як попросив мене Франциск, закликав їх не втрачати надії, незважаючи на всі труднощі».


За матеріалами http://sibcatholic.ru