//

Нестерпне положення християнської меншості в Ефіопії

Запеклі зіткнення між християнами і мусульманами в останні дні почастішали на заході Ефіопії, де, за повідомленням газети «Osservatore Romano», було спалено десятки християнських церков і установ.

 

Близько 4 тисяч вірних, в більшості - протестанти, були вимушені покинути міста Асендабо і Джімму. Більш того, загинув один парафіянин з Євангельської Церкви Мекане Йєсус. Апостольська нунціатура в Аддіс-Абебе підтвердила, що ця трагічна ситуація почалася 2 тижні тому, коли групу християн звинуватив один мусульманин в оскверненні Корану. З цього часу в районі, і до того неспокійному через міжрелігійні розбрати, почалися сутички між мусульманською більшістю і християнською меншістю.

 

Невелика євангельська спільнота з 30 чоловік була вимушена покинути місто, християнам, що залишилися, погрозили смертю, якщо вони не приймуть Іслам. Євангельський проповідник Каса Авано був госпіталізований внаслідок отриманих поранень. Глави протестантських спільнот звернулися з проханням до влади про захист найвразливіших груп населення, а саме жінок і дітей. Але, здається, агресорів не лякає навіть поліція.

 

Джерело: Радіо Ватикан