//

У Івано-Франківську запропонували студентам принцип "Економіки спільності"

"Економіка спільності і способи її реалізації" - такою була тема  відкритої зустрічі із студентською молоддю відомих фахівців, а саме Альберто Феруччі з Італії, відомого підприємця нафтової промисловості, члена Міжнародної комісії з Економіки Спільності, президента корпорації PrometheusSrlІталія) та Марти Панчевої, доктора Економіки та Менеджменту з Болгарії. Відбувся даний захід у актовому залі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у Івано-Франківську із студентами та викладачами Економічного факультету, яких налічувалося понад 120 осіб. Ініціатором та організатором зустрічі була Комісія УГКЦ Справедливість і Мир, яка реалізовує такого роду захід у рамках тривалого неоднорічного проекту "Демократичні цінності студентської молоді". У  ньому здійснюється практична реалізація формування активних молодих лідерів у різних важливих суспільних ділянках, серед яких саме економіка посідає значне місце.


Відомий італійський підприємець представив слухачам історичний нарис формування та розвитку принципу "Економіки спільності", її фундаментальні засади, серед яких гідність кожної особи, незважаючи на стан і статус а також ставлення до ближнього згідно євангельських слів Христа. Альберто Феруччі поділився власним досвідом праці на керівних посадах провідних нафтових підприємств. Також розповів про ефективність Економіки спільності, яка залучила тисячі підприємців та сотні підприємств по цілому світі і її плоди вражають - щороку надається реальна допомога тисячам сімей із потребами виживання і можливостями вирішення соціальних потреб бідних, хворих, неповносправних, соціально незахищених осіб. Як доказ подавалися конкретні приклади функціонування Економіки спільності у таких країнах як Бразилія, Хорватія, Італія, Філліпіни і ін..


Науковець із Болгарії, Марія Панчева поділилася із слухачами особистим досвідом "Економіки спільності" на підприємствах Італії. Ознайомила із сучасним економічним станом на європейському та світовому рівні.
Після представлення теми відбулася тривала дискусія та обговорення можливості запровадження та розвитку Економіки спільності в Україні, можливі виклики, труднощі та результати, пов'язані із цим у контексті української реальності.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир
Джерело: www.iupax-ugcc.org