//

Понтифік: ті, хто наближається до Церкви, повинні знайти відкритими двері, а не контролерів віри

Ті, хто наближається до Церкви, повинні знайти відкритими двері, а не контролерів віри на її сходинках, нагадав Святіший Отець 25 травня, розмірковуючи над уривком з Євангелія про апостолів, які не дозволяли дітям наблизитися до Христа.

 

Церква не повинна соромитися віри простого народу, "це проста віра, віра без великої теології, але з богослов'ям внутрішнім, яке не помиляється, оскільки за ним стоїть Святий Дух", – зазначив Папа.


Папа навів приклад матерів-одиначок, які приходять до храму, просячи охрестити  їхню дитину, і чують у відповідь: "Ні, ви не можете, тому що ви не одружені!". Папа закликав подивитися глибше на цю проблему, на таких дівчат, які мають мужність пережити час вагітності та не віддати свою дитину нікому. За його словами, це не справедливо, що така особа зустрінеться з закритими дверима Церкви і в підсумку відійде від Бога. Якщо ми так робимо – не свідчимо добро людям, – звернув Папа  увагу присутніх віруючих на Євхаристії у Домі св. Марти. "Ісус встановив сім таїнств, а ми таким ставленням створюємо восьме: таїнство пастирської митниці!", – сказав з іронією Франциск. "Ісус обурюється, коли бачить такі речі", – додав він, – оскільки через це страждають його парафіяни, " люди, яких Він так любить".


Папа запросив не забувати про народ Божий, простих людей, які хочуть бути ближче до Ісуса, які помиляються, але бажають входити у відчинені двері Церкви. Святіший Отець закликав просити Господа, щоб усі ті, хто приходить до Церкви, знайшли відкритими двері "для зустрічі з любов'ю Ісуса".


За матеріалами http://be.radiovaticana.va