//

В'єтнамська влада масово арештовує християн

В'єтнамські католики, а також європейські країни і міжнародні організації з прав людини знову закликають звільнити 14 в'язнів-християн, яких у В'єтнамі ув’язнили за антидержавну діяльність. Вісім ув'язнених сьогодні постали перед Апеляційним судом у Віні.

 

Їхні адвокати доводять, що арешт був незаконним, звинувачення несправедливі, а вироки ухвалені, незважаючи на відсутність доказів. Петиція з вимогою звільнити активістів містить понад 30 тис. підписів. За звільнення активістів цими днями моляться в'єтнамські католики. У спеціальній літургії у намірі парохії Тай Ха у Ханої 19 травня взяли участь понад тисячу вірних.

 

Справа 14 затриманих християн пов'язана зі зростанням репресій проти противників комуністичної політики уряду. Там нещодавно до довготривалих термінів тюремного ув'язнення засудили двох демонстрантів у місті Хо Ши Мін (однин з яких – 21-річний католик). За висловлені негативні думки про «імперіалістичнії» дії Пекіна на Південно-Китайському морі та позицію в'єтнамської влади з цього питання заарештували ще 36 блогерів та інших діячів.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va