//

У Луцьку з’являться вулиці Митрополита Андрея Шептицького та святого Йосафата Кунцевича

.Як відомо в Україні ще багато залишків пам’ятників окупаційного бульшовицько-радянського режиму, та й у Луцьку достатньо вулиць названих під впливом кумунстичної ідеології…


Приємно бути свідком хороших змін. Особливо, якщо ці зміни – це відновлення справедливості, на прославу українських видатних людей. Так вулицю Уляни Громової перйменують на вулицю Йосафата Кунцевича, а вулицю Орджонікідзе на вулицю Митрополита Андрея Шептицького.


Рішення про перейменування прийняли з метою впорядкування існуючих назв вулиць Луцька, враховуючи звернення та пропозиції громадськості міста та відповідно до законодавства України. Про це інформували у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.


Буде перейменовано близько тридцяти вулиць на прославу видатних українців. Зокрема буде вшановано пам'ять Петра Могили, князів Ружинських, Івана Кожедуба… Зявляться вулиці з милозвучними назвами Яблунева (Пархоменка), Срібна (Радищева), Садова (Колгоспна), Цукрова (Невського) та ін.


Особливо хочеться порадіти за мешканців вулиці ім. Доватора (радянського військового) тепер вони проживатимуть на славній вулиці Християнській!


Вулиці буде перейменовано 1 червня 2013 року.

 

Повідомив Максим Благовірний