//

У Бірмі буддисти намагаються позбутися християн через «етнічну чистку»

«Права людини як і раніше порушують і топчуть свободу віросповідання». Так ситуацію в Бірмі оцінив представник міжнародної неурядової організації Christian Solidarity Worldwide, яка моніторить дотримання прав людини та релігійної свободи у світі. Її представник упродовж місяця відвідував цю азіатську країну, спостерігаючи за становищем ув'язнених і релігійними та етнічними меншинами.

 

«Хоча деякі позитивні сигнали є, коли йдеться про підвищення стандартів поваги до верховенства закону і справедливості, але як і раніше у Бірмі роблять занадто мало», – йдеться у звіті.

 

Окрім зафіксованих випадків тортур, коли їх не просто б’ють і принижують, а залякують, навіть вкладаючи до вуст гранати, в особливий спосіб знущаються над християнами. Наприклад, одного з в’язнів поставили на коліна на гострі камені та змусили стояти з розпростертими руками, як був розп’ятий Ісус.

 

Буддійська більшість дискримінує християн і мусульман. Драматична ситуація панує і в таборах для переселенців. У звіті чітко йдеться про «етнічну чистку».


За матеріалами: pl.radiovaticana.va