//

Святий Престол вперше прийме участь у Венеціанській бієнале

Діалог віри і Сучасного мистецтва може розраховувати на новий, цінний інструмент: виставковий Стенд Святого Престолу на 55-ій бієнале у Венеції, яка триватиме з 1 червня до 24 листопада.


Стенд Ватикану вперше представлять на Венеціанській бієнале. Як наголосив на презентації цієї події голова Папської Ради з культури кардинал Джанфранко Равазі, основне завдання Святого Престолу – це «дієво відновити перерваний діалог, своєрідного розлучення – не завжди з обопільної згоди, – який виник між мистецтвом і вірою, насамперед у минулому столітті. Це розлучення, – розвинув незвичне порівняння кардинал Равазі, – не було цілковитим і остаточним, контакти тривали. «Аліменти» сплачували то одна, то інша сторона ». За допомогою участі в бієнале Святий Престіл має намір «спробувати розпочати справжній діалог між Релігійним виміром і мистецтвом, який придбав нове граматичне забарвлення».


Зі свого боку, президент Венеціанської бієнале професор Паоло Баратта наголосив, що участь Святого Престолу може дати «новий шанс сучасному мистецтву». Ця участь «дуже важлива, оскільки вона може абсолютно особливим образом посприяти позитивному погляду на сучасне мистецтво».


За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va