//

Присутність у Церкві мирянських асоціацій є знаком присутності Святого Духа

Тривають заходи, присвячені Рокові Віри, і вже наступної неділі за участю Святішого Отця відбудеться така наступна зустріч. У середу, 15 травня 2013 р., під час брифінгу у Ватиканському прес-центрі, Архиєпископ Ріно Фізікелла, голова Папської Ради сприяння новій євангелізації, представив «День церковних рухів, нових спільнот, асоціації та товариств мирян», який відбуватиметься у Ватикані з нагоди П’ятидесятниці за новим стилем.

 

«У п’ятдесяту річницю початку Другого Ватиканського Собору, щоб гідно відзначити Рік Віри, не могло забракнути зустрічі з церковними дійсностями, які є найочевиднішим плодом Собору. Ми обрали навечір’я П’ятидесятниці, щоб ще краще унаочнити те, що присутність у Церкві кожного руху, нових спільнот, мирянських асоціацій та найрізноманітніших церковних дійсностей є знаком присутності Святого Духа, Духа Воскреслого Христа, Який провадить свою Церкву в ділі євангелізації», – так Архиєпископ Фізікелла пояснив причини зустрічі, для участі в якій зголосилися вже понад 120 тисяч вірних, які представляють приблизно 150 різних церковних спільнот з усіх континентів.

 

Програма заходу відбуватиметься під гаслом «Вірую! Збільши нашу віру!» Як зазначив голова Папської Ради сприяння новій євангелізації, у вірі кожен повинен висловити своє приєднання до Христа і до Церкви, але сама віра є актом спільноти.

 

Події, приурочені цій зустрічі, розпочнуться в суботу, 18 травня, вранці. Групи прочан здійснюватимуть паломництво до гробу святого Петра у крипті Ватиканської базиліки, як це було під час попередніх заходів з нагоди Року Віри. О 15-й годині на площі Святого Петра розпочнеться чування, під час якого відбуватиметься молитва, призадума, музика та свідчення в очікуванні Святішого Отця. Коли він приєднається до молільників, буде внесено ікону Пресвятої Богородиці Спасіння римського люду, прозвучить читання Божого слова. Свідченнями про віру та нову євангелізацію поділяться ірландський письменник Джон Уотерс та пакистанський лікар Поль Батті, який очолює Альянс пакистанських меншин. Далі Папа Франциск відповість на деякі запитання присутніх.

 

Серед учасників будуть також особи з різними обмеженими фізичними можливостями, група осіб з вадами слуху, для яких здійснюватиметься сурдопереклад, група італійських парламентарів, близьких до руху «Спільність і визволення».

 

Закінченням святкувань буде урочисте Євхаристійне богослуження, яке Папа Франциск очолить 19 травня, в неділю П’ятидесятниці, на площі Святого Петра, і яке закінчиться проказуванням молитви «Царице Неба».

 


Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va