//

Комісія Справедливість і Мир організовує зустрічі із молоддю на тему: «Ціннісні орієнтації сучасної молоді»

На запрошення Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці із Благодійним Фондом “Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ” з 24 по 30 травня 2013 року Україну відвідають провідники відомого у світі руху лікування та реабілітації алко- та наркозалежних «Фазенда Надії». Серед гостей, о. Пауль Стапель, співзасновник «Фазенди Надії», священик Архиєпархії Падерборн, Німеччина.

 

В програмі відвідин відбудуться ряд зустрічей із українською молоддю під назвою «Ціннісні орієнтації сучасної молоді». Зустрічі спрямовані на формування ціннісних орієнтацій молоді в сучасному українському суспільстві, розкриттю ролі значимих соціальних інституцій у ході їх становлення, таких, як: сім’я, освітнє середовище, ЗМІ та група однолітків.

 

Передбачено зустрічі гостей із Німеччини з молоддю Львова, зі студентами Духовних Семінарій, також участь гостей у прощі до Унева та налагодження співпраці між «Фазендою Надії» та Реабілітаційним центром «Назарет», що поблизу м. Дрогобич.

 

Приїзд в Україну представників руху «Фазенда Надії» є унікальною нагодою ознайомлення та переймання досвіду практичної діяльності допомоги категорії алко- та наркозалежних людей у суспільстві, а також дозволить студентам набути цінного досвіду із популяризації здорового способу життя у громаді та плекання християнських цінностей як елементу подолання та вирішення багатьох соціальних проблем.

 

Довідка:

«Фазенда Надії» – це рух осіб, які у своїй діяльності спрямовані на лікування та реабілітацію узалежнених людей від алкоголізму та наркоманії! Спільнота була заснована більше двадцяти років тому отцем Хансом Стапелем та Нелсоном Джованеллі.  Базовим елементом цього руху є любов до ближнього. Головно особи, узалежнені від наркотиків та алкоголю, об᾽єднуючись у спільноту, під духовним проводом та взаємною підтримкою, долають проблеми узалежнення та відкривають перспективу надії та нового майбутнього, базованого на житті людини з Богом.

В основі діяльності «Фазенди Надії» є праця над відновлення узалежненими зруйнованої системи цінностей. Без цього одужання є неможливе. Відновити її не можна без звернення до Бога. «Фазенда Надії» є офіційно визнаною Святим Престолом. Один із засновників «Фазенди Надії» о. Ханс Стапель свого часу охарактеризував діяльність руху: «Фазенди мають своєю основою і фундаментом безкоштовну любов, яка походить від Бога. Ми відчуваємо, все більше і більше викликів донести це життя там, де Ісус страждає в дуже багатьох людях. Ми хочемо йти у світ і підкорювати серця для Бога».

Сьогодні Фазенда нараховує 70 центрів реабілітації та є присутньою в Бразилії, Парагваї, Аргентині, Мексиці, Уругваї, Філіппінах, Мозамбіку, Німеччині, Швейцарії та Італії.

Більш детальну інформацію про Фазенду можна прочитати (http://www.fazenda.de/)

 

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир

Джерело: www.iupax-ugcc.org