//

В Івано-Франківську існує гарна традиція – спільно молитись за тверезість

Кожне 13-те травня для м. Івано-Франківська є вже немов би традиційною Марійською датою, бо саме в цей день представники різних Церков об’єднаються у спільній екуменічній молитві до Матері Божої. Цьогорічне 13-те травня стало черговим підтвердженням цієї чудової традиції. В цей день, перед іконою «Неспитої Чаші», спільно молились священнослужителі різних конфесій, разом з місцевими вірними в наміренні за зцілення від недуги пияцтва.

 

Під час молебню духовні отці звернулись до присутніх з повчальним словом про велику біду нашого народу, якою є проблема алкогольної залежності. Священики, в особливий спосіб, наголосили на тому, що пияцтво є тим бичем української нації, який вдаряє її в самий корінь, адже руйнує наші сім’ї та калічить молоді життя. Тому нам всім спільно, кожному на своєму місці та в міру власних здібностей та компетенції, потрібно дати відсіч цьому підступному ворогу нашої Батьківщини. Духовні отці були одноголосні щодо того, що в України є вихід, який може вивести її на шлях розквіту і тим виходом є плекання чесноти тверезості.

 

Опісля були виголошені промови таких громадських діячів як п. Любомир Стринаглюк, голова Івано-Франківського Обласного Християнського Руху «За життя», п. Євген Романишин, заслужений лікар України і заступник Івано-Франківської «Просвіти». «Коли ідеться про спільного ворога, тоді всі амбіції, партійна приналежність, чи релігійні переконання повинні відійти на задній план, а сили мобілізуватись», – було підкреслено під час цієї важливої події.

 

Після усіх виступів було презентовано кліп гурту священиків «Новий час», під назвою «Не пиймо браття».

 

Раз в української Держави та Церкви є ще такі вірні сини та дочки, які переймаються за долю рідного народу, – то в усіх нас ще є надія на краще майбутнє!

 

Інформаційна служба руху «За тверезість життя» Івано-Франківської aрхієпархії УГКЦ