//

Папа передав фінансову допомогу Японії

У ці вихідні Папа Бенедикт XVI направив благодійну пожертву у розмірі 100.000 доларів США Конференції Католицьких Єпископів Японії для допомогу постраждалим минулої п'ятниці від руйнівного землетрусу і цунамі.

 

 

Монсеньйор Ентоні Фігейреду, співробітник Папської Ради Cor Unum – Ватиканської служби, що відповідає за папські пожертвування на благодійні цілі – повідомив Радіо Ватикану про те, що вони тісно співпрацюють з єпископами, "Карітасом" та іншими організаціями з надання допомоги, щоб визначити, як відповісти на найбільші потреби людей у ​​Японії.

 

 

"Велика трагедія", що трапилася в Японії, стала останньою із серії великих стихійних лих, включаючи цунамі 2004 року в Азії, землетруси і повені в Пакистані і катастрофічний землетрус на Гаїті трохи більше, ніж рік тому. І перше, що ми повинні зробити, – це дійсно молитися ... за цих людей, щоб дати їм надію." – сказав він.

 

 

"Очевидно, що необхідна конкретна матеріальна допомога. Святіший Отець послав через цю Папську Раду суму в розмірі ста тисяч доларів Японській єпископській конференції просто тому, що це найшвидший спосіб, за допомогою якого кошти можуть дістатися до тих єпархій, що найбільше постраждали. Також єпископи є першими, хто несуть відповідальність за благодійність у єпархії, і вони знають потреби людей".

 

"Ми уважно здійснюємо моніторинг потреб ... Часто є негайна відповідь|реакція|, і це добре. Святіший Отець сам просив про цю негайну відповідь. Але потім, з часом, трагедія часто забувається. Це те, що ми спостерігали на Гаїті ... Тому Церква хоче бути там не лише у короткостроковій перспективі, але особливо у довгостроковій, коли багато світських установ відійшли і немає нікого, щоб допомогти."

 

 

 

За матеріалами Vatican Radio