//

У центрі Львова посадили дерево на честь професора Католицького університету в Лювені

Сьогодні, 13 травня, на пл. Ринок за участю єпископа Брюсселю освятили дерево, яке посадили на честь українського правника, професора Романа Якемчука.

 

«Дерево – це символ. Його коріння викликає асоціації спільної справи України і Бельгії», – сказав єпископ Брюсселю, віце-президент Асоціації Єпископських конференцій (СOMECE) Жан Кокерол. Він наголосив, що зв’язки між Україною і Бельгією, а також між Україною та Євросоюзом мають зростати.

 

«Це перший крок. Хочемо, щоб львів’яни більше про нього знали. Домовилися, що найближчим часом також проведемо круглий стіл», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Редемпторист о. Олег Зимак зазначив, що це ініціатива «Українці повертаються». «Роман Якемчук народився у Львові. В 1945 році був змушений емігрувати. І тепер, вже після своєї смерті, він повертається, щоб служити українському народові своїми творами», – сказав о. Олег Зимак.

 

Довідка: Роман Якемчук (1925-2011) – український правник, фахівець з міжнародного права. Професор Католицького університету в Лювені, завідувач 5 кафедр політичних наук і міжнародного права, професор-гість Національного університету у Заїрі.


Джерело: ZAXID.NET