//

26 травня у Франції знову пройде маніфестація проти нового закону про одностатеві «шлюби»

26 травня сотні тисяч противників закону про одностатеві «шлюби» знову вийдуть на вулиці Парижа. Закон був схвалений 23 квітня, але численні натовпи продовжують протестувати, дивуючи навіть мас-медіа: люди мобілізуються через соціальні мережі, організовують спонтанні зібрання на вулицях, проводять так звані «ранкові пробудження» під вікнами міністерських будинків. Противники закону розвішують транспаранти на автотрасах, влаштовують молодіжні зустрічі з піснями і промовами на очах у поліції, в стилі Всесвітніх Днів Молоді. У протестах залучена і органызація матерів, які намагаються відвести загрозу сурогатного материнства.

 

Соціальній та економічній раді Франції була передана петиція, яку менш ніж за 10 днів підписали понад 700 тисяч чоловік. Згідно з соціологічними опитуваннями кінця квітня, більшість французів поділяють думку противників закону і не згодні з правом одностатевих пар на усиновлення дітей. Проте 26 травня Конституційна рада повинна буде висловитися з цієї теми і, швидше за все, закон набуде чинності. Тож 26 травня може бути вже занадто пізно що-небудь змінити.

 

Організатори маніфестації сподіваються, що незважаючи ні на що рух проти одностатевих шлюбів розшириться і охопить також інші сфери, що стосуються гідності людського життя: не тільки цивільних і біоетичних аспектів, а й соціально-економічних, як підкреслив новообраний президент Французької єпископської конференції монсеньйор Жорж Понтьє.

 

Справді, економіка не залишається осторонь від гендерних проблем. Не так давно один впливовий бізнесмен заявив: «Чи не все одно - здавати в оренду своє черево для дітонародження чи свої руки для роботи на заводі?». Економіст Крістіан Арбуло у свою чергу переконаний, що гендерну ідеологію не можна відокремлювати від «оптимізації споживацтва за допомогою зникнення статевих відмінностей».

 

Тої ж думки дотримуються численні фінансові колоси, і не тільки у Франції. І саме підтримка великих американських і європейських компаній, переконаних у тому, що це «good buisness», стала вирішальною для «шлюбної реформи» у Франції. Як йдеться в офіційних документах, реформа спрямована на «новий альянс між силами майбутнього: молоддю, меншинами, жінками, городянами і некатоликами». Таким чином, католики були виключені з дебатів. Яке ж було здивування політиків, коли на площі вийшла протестувати саме «молодь, меншини, жінки, городяни і некатолики». Але вони не знайшли розуміння у керівного класу, переконавшись, що «офіційний Захід» заперечує саму людську природу. І захищати її покликані як віруючі, так і невіруючі.


За матеріалами http://ru.radiovaticana.va