//

Нігерійський кардинал: Хто вбиває в ім’я Боже, той не знає Бога

«Хто вбиває в ім’я Боже, той не знає Бога», – наголосив у проповіді на Службі Божій з нагоди тридцятиліття своєї єпископської хіротонії Архиєпископ Абуї (Нігерія) кардинал Джон Онаєкан.

 

«Правда і мир йдуть завжди разом, і ніхто не може бути добрим управителем, якщо не є відданим праведності й увазі до потреб потребуючих», – сказав нігерійський кардинал. «Хто в ім’я віри вбиває інших – не є Божим учнем, а хто в ім’я віри виключає зі свого життя інших або дивиться на них з ненавистю, такому загрожує небезпека зійти з Божих доріг».

 

Говорячи про шкоду, яку народу нанесли фанатизм, віросповідна нетолерантність, пролиття крові, кардинал  Онаєкан зазначив, що цього більше не можна допускати.

 

Участь в урочистій Службі Божій взяв також і Глава Єпископської конференції Нігерії Архиєпископ Ігнатій Кайґама, який звернувся з цієї нагоди до релігійних провідників Нігерії зі закликом до вирішення проблеми безпеки та тероризму в країні.

 

Президент Нігерії Ґудлак Джонатан, який був також присутній на урочистостях, відзначив велику роль Католицької Церкви в процесі національного примирення в Нігерії.

 

За матеріалами http://hr.radiovaticana.va/