//

Авантюра з хрестом в Саксонії

Соціал-демократична партія хоче зняти хрест зі стіни парламенту Саксонії в Дрездені. Депутати цієї партії стверджують, що він порушує нейтральність державних установ. Проти них виступають представники християн-демократів.

 

Дерев'яний хрест, який хочуть зняти соціал-демократи, висить в конференц-залі. Зал є парламентським приміщенням християн-демократів, але з огляду на його великі розміри в ньому проходять також засідання інших парламентських клубів і спеціальних комісій.

 

Минулого року соціал-демократи вже неодноразово зверталися до головуючого парламенту з проханням забрати дерев'яний хрест з цього залу. В разі необхідності вони планують вирішувати цю суперечку в Конституційному Суді.

 

Тим часом керівник парламентського клубу ХДП висловив своє здивування вимогами СДП. У відкритому листі до цієї фракції він зазначає, що помітним є „прогресуюче усунення християнства з громадського простору”. Він сподівався, що після падіння комуністичної партії такі антихристиянські жести вже залишились позаду.

 

Представник місцевої єпархії сказав Ватиканському Радіо, що вже скоро католики разом з євангельськими церквами займуть спільну позицію, в якій „захищатимуть присутність хреста і християнських цінностей в громадському просторі”.

 

За матеріалами ekai.pl