//

Святий Престол отримав права на доменну зону ".католик"

 Міжнародна корпорація з розподілу адресного простору інтернету (ICANN) схвалила заявку Святого Престолу на домен верхнього рівня кирилицею "католик". Папська Рада із засобів масової комунікації повідомила, що імена в цій доменній зоні не виділятимуться приватним користувачам і блогерам. У ній будуть представлені єпархії, парафії та інші офіційні структури. Це робиться для того, щоб користувач, який набирає адресу такого сайту, був упевнений, що має справу не з якимись неформальними організаціями чи спільнотами, які видають себе за католиків, а саме з Католицькою Церквою. У своїй заявці представники Святого Престолу також чітко зазначили, що домени другого рівня в цій зоні продавати не будуть.


Варто зазначити, що раніше Міжнародна корпорація з розподілу адресного простору інтернету вже затвердила заявки Святого Престолу на аналогічні домени в арабському і китайському написанні. Ще не задоволено прохання щодо доменної зони на латиниці ".сatholic".


Ставлення Католицької Церкви до інтернету за останні роки значно змінилося, що можна помітити зі змісту двох офіційних документів Папської Ради із засобів масової комунікації "Церква та інтернет" і «Етика в інтернеті». Відбувся перехід від ставлення до інтернету як до інструменту, яким Церква може користуватися або не користуватися, до усвідомлення, що це середовище, де ми всі живемо, і воно має потребу в євангелізації та  у відкритій і відповідальній церковній  присутності.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va