//

Ісус Христос – це джерело надії для Європи

Усім особам, які сьогодні проживають на європейському континенті і які зазнають труднощів з причини актуальної економічної кризи, які почуваються самотніми, які втратили працю чи її шукають, які, з причини важкої кризи сенсу та віри мають трудність, щоб дивитись у майбутнє, зокрема, молоді, бажаємо сказати, що Церква в Європі є близькою до них і заохочує не втрачати надії. У цей Рік віри з усією переконливістю пригадуємо те, що блаженний Іван Павло ІІ казав 10 років тому у Поученні «Церква в Європі»: «Ісус Христос – це джерело надії для Європи». В той самий час, запрошуємо усіх не дозволити на те, щоб страх та егоїзми затьмарили милосердну любов, якою завжди вирізнявся наш континент, але, натомість, наново відкрити важливість родини, значення дару і гостинності, стаючи ближнім для найбільш потребуючих.

 

Користаємо з нагоди, щоб також подякувати усім тим людям, які, спонукані вірою, є промоторами харитативних діл і допомоги на місцевому, національному та міжнародному рівнях. Допомога, яку вони надають, є турботливою та конкретною відповіддю на багато матеріальних потреб, а також – також знаком надійної любові Бога, Який в Ісусі Христі став близьким до усіх.

 

Окрім того, запрошуємо християн цього Континенту використати нагоду Дня Європи – «спільноти долі», як її назвав Роберт Шуман 9 травня 1950 року, – щоб роздумати над своїми обов’язками у будуванні європейської спільноти, відкритої на Абсолют та позначеної правдою, справедливістю, солідарністю і свободою, тобто, колонами миру, як їх 50 років тому назвав Папа Іван ХХІІІ в енцикліці «Pacem in terris».

 

9 травня 2013


Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va