//

Папа Франциск: Святий Дух наш супутник, без якого ми не можемо познайомитися з Ісусом

"Святий Дух є нашим другом і супутником, який вказує,  де знаходиться Ісус", – сказав Папа Франциск під час св. Літургії, яку він очолив вранці 6 травня у Домі св. Марти. У ній взяли участь деякі співробітники "Fabbrica di San Pietro", яких супроводжував кардинал Анджело Комастрі, архипресвітер Ватиканської базиліки. Свою проповідь Папа присвятив Святому Духу, який є "Богом, Особою Божою, який дає свідчення про Ісуса Христа серед нас". Папа звернув особливу увагу на опіку Святого Духа, якого "Ісус називає Утішителем", "тобто тим, який нас захищає", який "завжди поруч, щоб підтримати нас". "Християнське життя неможливо зрозуміти без присутності Святого Духа: воно було б не християнським, а якимось релігійно-язичницьким, жалюгідним, без тієї життєвої сили, яку Ісус хоче для своїх учнів. А тим, хто дає цю життєвість, є Святий Дух, який завжди присутній", – сказав Папа.


"У першому читанні в ході сьогоднішньої св. Літургії  ми чули прекрасну оповідь  про жінку, яка слухала Павла. Вона називалась  Лідія. Господь  відкрив її серце, щоб вона прийняла слова, сказані апостолом. Саме це робить Святий Дух: відкриває наше серце, щоб пізнати  Ісуса. Святий Дух готує нас до зустрічі з Ісусом. Він говорить нам йти шляхом Ісуса. Він діє в нас протягом усього дня, протягом всього нашого життя. Він свідок, який говорить нам, де знаходиться Ісус", – зазначив Франциск.


Папа кілька разів закликав до молитви, завдяки якій ми в будь-який момент можемо отримати милість "плідності Великодня". Це багатство можливо сприйняти завдяки Святому Духу, – сказав Понтифік. Потім він говорив про "іспит сумління", який  християни роблять щодня, щоб мати можливість прийняти до свого серця те, що дає Господь.


"Попросимо милості, щоб звикнути до присутності на нашому шляху цього супутника, Святого Духа, цього свідка Ісуса, який говорить нам, де Він, як знайти Його. Що Ісус говорить нам? "Ні, не залишу тебе самотнім, пошлю тобі Його". Ісус залишив нам Святого Духа як друга. Чи ми маємо звичку запитувати себе, перш ніж закінчиться день: що зробив сьогодні Дух Святий в мені? Які свідоцтва залишив мені? Що  говорив зі мною? Що мені запропонував? Він – це божественна присутність, яка допомагає нам йти вперед у нашому християнському житті. Будемо просити сьогодні цієї благодаті. І вона зробить те, про що ми просили у молитві, щоб в кожний момент ми отримували  плоди Пасхи. Нехай так буде!", – побажав всім Папа Франциск.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va