//

Ватиканський єрарх про реформу Папи Франциска

 Рішення Папи Франциска про створення спеціальної групи з восьми кардиналів, для консультацій у справі управління Вселенською Церквою і вивчення можливих змін до Апостольської конституції "Pastor bonus», яка стосується роботи Римської курії, викликала великий інтерес, а також багато спекуляцій. Про це розповів 1 травня в інтерв'ю "L'Osservatore Romano" субстит держсекретаріату Архиєпископ Анджело Бечу. Єрарх підкреслив, що Папа ще не зустрічався з членами створеної ним групи, але незважаючи на це поширюється багато різних гіпотез і порад.

 

"Після розмови із Святішим Отцем, можу сказати, що в даний момент абсолютно рано розвивати якісь гіпотези про майбутню структуру Римської курії", - сказав він і додав, що Папа слухає всіх, але в першу чергу хоче вислухати тих, кого обрав радниками.

 

Також Архиєпископ Бечу зазначив, що Франциск був дуже здивований, коли деякі ЗМІ поширили інформацію про його бажання закрити Інститут релігійних справ, більш відомий як Ватиканський банк. "Папа був вражений, коли побачив що йому приписують слова, яких він не говорив і навіть не мав у думках", - підкреслив ватиканський єрарх. Архиєпископ зазначив, що на тему Ватиканського банку Святіший Отець говорив тільки одного разу, під час св. Меси в каплиці Дому св. Марти, у присутності співробітників цієї установи. Тоді, він закликав пам'ятати, що в Церкві найважливішим не є людські структури, але історія любові між Богом і людьми

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va