//

Великий Четвер. Чин умивання ніг ВІДЕО

 

2 травня 2013 р. Високопреосвящений владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Вечірню з Літургією Василія Великого в архикатедральному соборі Святого Юра, що у Львові. Разом з Митрополитом служили: Преосвящений владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, духовенство архиєпархії та Львівської духовної семінарії Святого Духа. На молитві також були присутні семінаристи і численна громада м. Львова.

 

Під час Богослуження Митрополит освятив антимінси і миро. Також владика Ігор виголосив проповідь та звершив Чин умивання ніг. Архиєрей омив ноги дванадцятьом священикам Львівської архиєпархії.

 

Зазначивши, що Ісус Христос установив на Тайній вечері у Великий четвер святі тайни Священства та Євхаристії, проповідник, звертаючись до духовенства, наголосив: «У священицькій послузі не тільки важливе виконання обов’язку, що відбувається при престолі. Завдання священика дуже високе і полягає в тому, щоб постійно дбати про освячення своєї душі».

 

У своєму слові Митрополит заохотив до щирої молитви та дав духовні поради, як дбати за освячення душі.

 

«Необхідно повсякчас заглядати у святиню своєї душі, щоб нічого нечистого там не перебувало. Потрібно пильнувати свого сумління. Бути на сторожі і віддаляти від свого серця усіляке беззаконня, яке нечисті духи, людські пристрасті, світ намагаються закинути до нашої душі», ─ зазначив проповідник.

 

На завершення владика Ігор побажав духовенству «... жити духом Святого Писання, щоб гідно практикувати нашу віру, щоб передати її іншим на освячення та спасіння душ».

 

Після спільної молитви Митрополит окропив пресвітерів свяченою водою та уділив своє архиєрейське благословення.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua