//

Міжшкільна Хресна Дорога вулицями міста Стрия

У вівторок Страсного тижня 30 квітня 2013 року вулицями міста Стрия пройшла Хресна Дорога, яка мала одну особливість: її стаціями були майже всі школи міста, а її учасниками – шкільна молодь і вчителі. Уже вдруге поспіль її організувала Комісія у справах сім’ї і мирян Стрийської єпархії спільно із Стрийським міським відділом освіти. Ідея її організації належить Товариству вчителів-католиків, яке вже третій рік існує в Стрийській єпархії.

 

 


Розпочалася хода із ЗОШ №3 і закінчилася у ЗОШ №9. Учні кожної школи по черзі читали свої розважання над відповідною стацією хресної дороги, несли хрест і образ своєї стації. Священик або диякон, який є закріплений за кожною школою, звертався із словами короткої духовної науки. Майже всі школи належно приготувалися до своєї участі, більшість шкіл виводило на шкільне подвір’я всіх школярів, частина з яких продовжувала участь у ході аж до останньої стації. Під час ходи брати-семінаристи, священики і диякони співали страсних пісень. Після закінчення Хресної Дороги на подвір’ї ЗОШ №9 перед фігурою Богородиці присутні священики, вчителі та учні помолилися Панахиду за директором цієї школи п. Зеновієм Івашківим, який не так давно помер від важкої недуги. Він був одним із натхненників ідеї проведення цієї Хресної Дороги та робив чимало зусиль для співпраці Церкви і школи в Стрийській єпархії. На закінчення всього зробили пам’ятне фото із тими, хто дійшов до кінця.

 

Велика вдячність Стрийському відділу освіти в особі п. Миколи Мазура, начальнику Міського Відділу Міліції п. Андрію Біласу за міліційний супровід, ТРК «Лан» за інформаційну підтримку, парафії Всіх Святих Українського Народу в особі о. декана Івана Барабаша за надане озвучення, а також дирекції, вчителям та учням усіх шкіл м. Стрия за спільну молитву та розважання над страсними подіями життя Господа Нашого Ісуса Христа.

 

Всі фото можна переглянути за цим посиланням
Джерело: http://paraskeva.org.ua