//

Архиєпископ Капавіла про подібність між Іваном XXIII і Франциском

 Колишній особистий секретар Папи Івана XXIII, Архиєпископ Лоріс Франческо Капавіла,  звернув увагу на велику схожість, яка існує між Іваном XXIII і Франциском. В інтерв'ю інтернет-порталу "Vatican Insider" 98-річний єрарх наголосив, що обидва Понтифіки називали себе насамперед "Єпископ Риму". "Іван XXIII з моменту свого обрання на Престіл св. Петра чітко сказав, що хоче вести місію серед віруючих  як єпископ Риму ", – сказав Архиєпископ Капавіла. Також він звернув увагу на те, що обох Пап об'єднує любов до периферії. Іван XXIII упродовж останніх місяців свого життя часто вирушав на околиці Риму, щоб зустрітися з віруючими.


За словами  Архиєпископа Капавіли, Фрациск нагадує свого попередника на Престолі св. Петра простими  стосунками з людьми. "Якщо він дивиться на когось, йому не важливо – чи перед ним стоїть християнин,  чи глава держави, чи проста людина. Кожен для нього носить на собі печатку Бога, тому його потрібно любити", – сказав єрарх.


Нарешті, останньою  схожістю між Іваном XXIII і Франциском Архиєпископ Капавіла назвав їхнє прагнення сприяти миру і співробітництву  між людьми різних поглядів. "У Церкві й політиці існує потреба в дусі примирення і співпраці, бачити те, що об'єднує, а не те, що розділяє. Це великий урок Івана і Франциска", – сказав єрарх.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va