//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (22.04 – 28.04.)

24 квітня2013 року:

 Єпархію Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині відвідав Блаженніший Бешара Бутрос Раї, Патріарх Маронітської Східної Католицької Церкви.

 О 10-й годині ранку за місцевим часом до катедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Буенос-Айресі прибула делегація Маронітської Католицької Церкви на чолі з Патріархом.

 

Укатедральному соборі Преображення Христового міста Коломиї перед протопресвітерами Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, відповідальними священиками з деканатів за БФ “Карітас” та лідерами молодіжних християнських організацій відбулася презентація програм інтеграції осіб з особливими потребами в життя Церкви та суспільства.

 Метою означеної презентації є допомогти особам з неповносправністю та їхнім родинам віднайти своє місце та виконати свою місію в Церкві.

Правлячий Архієрей Кир Миколай (Сімкайло)розпочав презентацію спільною молитвою та благословенням. “Місія Церкви включає в себе душпастирське служіння для всіх людей. Люди з особливими потребами є дзеркалом нашого милосердя і християнської позиції. Тому закликаю всіх священиків єпархії залучати осіб з неповносправністю до парафіяльного життя з врахуванням їх особливих потреб”, - сказав єпископ.

 

28 квітня - Неділя Квітна. Вхід Господній у Єрусалим

Слово Митрополита Львівського в день празнику Торжественного в’їзду Ісуса Христа в Єрусалим

 

Удень празнику Торжественного в’їзду Ісуса Христа в Єрусалим, Архиєрейською Божественною Літургією завершились трьохденні реколекції на парафії свв. Ольги і Єлизавети (м. Львів, пл. Кропивницького), які провадив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський.

 

 УСвято-Покровському соборі м. Самбора – Прокатедральному храмі Самбірсько-Дрогобицької єпархії – Божественною Літургією розпочались єпархіальні святкування Дня молоді.Святкову Літургію очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Богдана Добрянського (декана Самбірського), о. Олега Кекоша (Голови Комісії у справах молоді). Під час богослужіння владика рукопоклав у священичий стан диякона Дмитра Сенейка.

 

До вашої уваги:

ПосланняБлаженнішого Святославадо священнослужителів Української Греко-Католицької Церкви
на Страсний четвер

 

Про п’ять аспектів приготування до Пасхи говорили в Коломиї (Відео)

 

ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯБЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА

 

На ім’я Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави Української Греко-Католицької Церкви, надійшов лист від Святішого Отця Франциска.

 У листі, зокрема, йдеться: «Сердечно дякую Вам за привітання, які Ви надіслали мені від імені всієї Української Греко-Католицької Церкви з нагоди мого обрання на Петровий престол.

 Я мав нагоду пізнати спільноту українських греко-католиків в Аргентині і згадую з великою приємністю наші зустрічі в Буенос-Айресі та Вашу ревність у пастирській опіці свого стада.

 Поручаю всю Вашу Церкву опіці Пресвятої Діви Марії і прошу Вас молитися за мене та за служіння, яке Господь мені доручив. Уділяю Апостольське благословення Вам, всьому Священному Синодові, священикам, богопосвяченим особам і всій Українській Греко-Католицькій Церкві».

 Лист датований 17 квітня 2013 року.

 

Анонс:

12 травня 2013 р. у Шевченківському гаю Українська Греко-Католицька Церква проводить фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», що є продовженням традиції, розпочатої Митрополитом Андреєм Шептицьким.

 80 років тому (6-7 травня 1933 р.) Митрополит Андрей Шептицький зібрав майже 80 тисяч молоді. Це стало одним із найвеличніших заходів того часу. Зібрання мало назву «Українська молодь Христові», що згодом переросло у молодіжний рух. Вкінці 90-х рр. XX ст. засновано громадську організацію, яка продовжує втілювати цінності, які Митрополит Андрей заповів для молоді України.