//

Папа надіслав листа до президента Аргентини

У пресі з’явився лист Папи до Президента Аргентини Крістіни Фернандес де Кіршнер, датований 20 березня, тобто два дні після їхньої зустрічі у Ватикані. Коментатори висловлюють підозри, що зміст листа навмисно приховували з політичних мотивів, враховуючи, що в минулому поміж кардиналом Хорхе Бергольйо і подружжям Кіршненрів були не найкращі стосунки.

 

У своєму листі Святіший Отець згадує про зустріч з главою держави, дякує їй за присутність на інавгурації свого понтифікату і за добрі побажання. «В особі та уряді пані президента я бачу обличчя дорогих синів і дочок аргентинської землі, які щоденно роблять зусилля на добро їхньої країни, – написав Папа Франциск. – Вони хочуть бути учасниками спокійного суспільства і будівничими світлого майбутнього, де взаємна любов є дверима надії і взаємної довіри в щирій повазі та щирій співпраці».

 

Віддаючи усіх співвітчизників під опіку Богоматері з Лухану – Покровительки Аргентини, Папа Франциск згадує «тих, хто при владі, щоб у своєму служінні шукали найліпших союзників і невпинно працювали, щоб зміцнити злагоду, діалог та примирення; дітей, які мають право жити в світі, повному гідності та цінностей, які відповідають гідності людини; подружжя, щоби мали можливість зміцнювати сім'ї у розумінні та вірності щодо життя».

 

За матеріалами wiara.pl