//

Єпархіальний собор у Стемфорді: “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”

18–20 квітня 2013 року в Стемфорді (штат Коннектикут, США) провели Собор Стемфордської єпархії під гаслом: “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”. Близько 200 делегатів Собору (духовенство, богопосвячені особи та миряни), які зібралися з усіх куточків єпархії, під керівництвом владики Павла (Хомницького), Єпарха Стемфордського, своїми резолюціями ствердили, що наші парафії відіграють фундаментальну роль у Церкві. Адже саме в парафіяльних спільнотах вірні найчастіше зустрічають Христа через християнське навчання, спільні молитви та служіння ближньому.

 

Владика Павло від імені делегатів надіслав листи-привітання Святішому Отцю Францискові та Блаженнішому Святославові, Главі УГКЦ.

 

На соборових засіданнях, окрім владики Павла, були такі поважні гості: Митрополит Стефан Сорока (Філадельфія), єпископ Кен Новаківський (Нью-Вестмінстер), єпископ-емерит Василь Лостен (Стемфорд) та о. Андрій Онуферко (Оттава).

 

«Делегати Собору заявили про своє бажання сприяти дальшому розвитку нашого духовного скарбу Візантійсько-Київської традиції: Літургії, богослов’я і духовності – та виявили бажання поширювати духовні скарби УГКЦ з усіма, хто хоче і бажає зустріти Христа з нами в наших парафіяльних спільнотах», – відзначають організатори заходу.

 

Детальнішу інформацію про Єпархіальний Собор можна знайти на веб-сторінці Стемфордської єпархії: www.stamforddio.org

 

Прес-служба Стемфордської єпархії
Джерело: http://www.ugcc.org.ua