//

Мощі Дона Боско відновлюють віру в Азії

Триває всесвітнє паломництво, яке включає 130 країн. Мощі Св. Івана Боско зараз перебувають в Азії і привертають до себе увагу тисяч католиків.

 

Паломництво цих мощей розпочалося 31 січня 2009 року з нагоди відзначення 150-ої річниці від заснування згромадження салезіанців Дона Боско. В жовтні минулого року, покинувши США і Канаду, їх перевезли до Азії, де заплановано зупинки у 17-ти місцях.

 

На даний час мощі перебувають в Індонезії, в країні з найбільшою густотою населення. В столиці Індонезії, Джакарті, близько 3-ох тисяч вірних були присутніми на Літургії в храмі, де знаходились мощі святого. В суботу вони вирушають до Китаю.

 

Архиєпископ Джакарти Ігнатіус Сухаріо Хардйоатмодйо назвав Св. Івана Боско «благословенням для Католицької Церкви». «Він показав, що Божа любов є реальною» - зазначив прелат.

 

Коли мощі перебували в Тайвані, в перший день до них прийшло близько 2 тисяч людей.

 

Салезіанці з Китайської Провінції (вона об’єднує Китай, Гонконг, Макао і Тайвань) з нетерпінням чекають, коли мощі прибудуть до них, оскільки мають велику надію, що мощі їх засновника будуть натхненням для нових покликань.

 

До Гонконгу мощі прибудуть 25 березня, на свято Благовіщення.

 

Отець Сімон Лам Хунг-вай, голова провінції, розповів, що салезіанці прибули до Тайваню 50 років тому, але лише троє місцевих жителів приєднались до їх спільноти. Він вважає, що в цьому регіоні у католицьких школах бракує хороших прикладів і все менше священиків та монахинь. «Кількість вчителів-католиків так само дуже мала, залишились тільки віддані» - додав о. Лам.

 

За матеріалами Zenit.org