//

Італійський єпископат запускає 12-серійний телесеріал, присвячений Символу Віри

Конференція італійських єпископів запускає 12-серійний телевізійний серіал, присвячений 12 частинам Символу Віри, кожна з яких буде пояснюватися на прикладі мозаїк катедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці в Монреалі на Сицилії, повідомляє CNA.


Перший випуск телепередачі «Символ Віри в мозаїках Монреаля» вийде 21 квітня на каналі Конференції італійських єпископів TV2000. Кожен 30-хвилинний епізод буде транслюватися по неділях  і через деякий час викладатися на сторінці телеканалу в YouTube. Серії телепередачі представлятиме священик Інноченцо Гаргано (Innocenzo Gargano), монах  ордену камальдулів, спеціаліст з Святого  Письма і патрології,  історик мистецтва.


Будівництво собору в Монреалі було розпочато у 1174 р. представником норманської династії Отвілів  Вільгельмом II Добрим і тривало близько 90 років. У наступні епохи собор зазнавав змін в архітектурних елементах, через пожежі  й реставраційні роботи, які  слідували за ними.


Одним з головних скарбів собору є мозаїки XII ст., походження яких досі викликає суперечки серед фахівців, але напевно їх створення не обійшлося без участі візантійських майстрів.


За матеріалами www.sedmitza.ru