//

Бенедикт XVI – теолог того ж зразка, що Августин і Бонавентура, – кардинал Шенборн

Cьогодні 86-ту річницю від народження святкує Бенедикт XVI. За словами кардинала Крістофа Шенборна, Архиєпископа Відня і учня Йосифа Рацінгера, це добра можливість замислитись, яку велику спадщину християнської думки залишив нам попередній Папа.

 

«Я не пророк, – сказав кардинал Шенборн, –  але я переконаний, що богословська спадщина, яку залишив нам Бенедикт XVI, назавжди пов’яже його з історією Церкви. Без вагань ставлю його в один ряд із св. Августином, св. Бонавентурою і Джоном Генрі Ньюманом. Сьогодні бажаю Бенедиктові XVI з нагоди його 86-то дня народження, щоб він міг відчути вдячність народу Божого, за те, ким він був і залишається, не тільки за його діло, але за те, ким він є, за його особу, яку так сильно любимо і поважаємо», – сказав для Радіо Ватикану Архиєпископ Відня.

 

Кардинал Шенборн заявив, що Папа Бенедикт XVI продовжує збагачувати нас своїми життєвими свідченнями. «Його зустріч з Франциском у Кастель Гандольфо стала іконою дружби у Христі. Фотографію обох Святіших Отців тримаю у себе на столі, поруч з фотографією кардинала Рацінгера та Івана Павла II», – сказав кардинал Шенборн.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va