//

Сьогодні день народження Бенедикта XVI

16 квітня Папі-емериту виповнюється 86 років. З цієї нагоди до нього у Кастель Гандольфо прибув рідний брат о.Георг Ратцінгер.

 


Особливо святково відзначать день народження вислуженого Папи в місті Маркльт-на-Інні, де він і народився 16 квітня 1927 року. У родинному домі Йозефа Ратцінгера з цієї нагоди відкрили тематичну виставку. Там же в кімнаті, де народився Бенедикт XVI, заплановане ранкове богослужіння о 4:15, саме в годині його приходу на світ. Потім відбудеться урочиста процесія зі свічками до церкви св.Освальда, де в той же день о 8:30 о.Йозеф Штангьл кілька годин після народження відразу охрестив наймолодшого сина місцевого жандарма Йозефа Ратцінгера і його дружини Марії, назвавши його Йосиф Алоіз.

 

У родинному місті святкування триватимуть цілий тиждень. У місцевому туристичному бюро розмістили спеціальну книгу, в якій свої привітання Папі-емериту зможе залишити кожен бажаючий, потім цю книгу передадуть йому самому.

 


Музей в домі народження Йозефа Ратцінгера щороку відвідує приблизно 15 тисяч осіб. Після відходу на емеритуру Бенедикта XVI зацікавленість музеєм не зменшилась, а на майбутнє навіть прогнозують зростання кількості відвідувачів.

 

За матеріалами: wiara.pl