//

Не євро, але хрест об'єднує Європу

Європа з однієї сторони є економічним і валютним союзом спільних цінностей, проте християнський дух дасть Європі "згуртованість, ідентичність, ціль і напрямок".

 

Голова Фонду Ганса Зайделя, Ганс Зегетмаєр, закликав до повернення християнських цінностей у Європі. "Не євро, але хрест об'єднує Захід", про це Зегетмаєр наголосив у середу ввечері в Брюселі. Європа є економічним і валютним союзом спільних цінностей.  У "соціальних розмовах Брюселю", він пропагував ідею збереження християнського духу Європи в майбутньому.

 

Цей християнський дух може дати Європі "згуртованість, ідентичність, ціль і напрямок", говорить Зегетмаєр. Християнський характер не означає «ексклюзивний клуб чи конфесійність Європи». Тут мається на увазі союз держав, де громадян, віруючих і невіруючих, однаково поважатимуть.

 

Зегетмаєр виступає за те, щоб думання та дії  Європи ґрунтувалися на християнських засадах, особливо що стосується ставлення до людини. Йдеться про те, чи співгромадян розглядатимуть як Боже творіння, чи як "довільну форму людського капіталу".


За матеріалами: http://kath.net