//

Папа і глава Євангельсько-Лютеранської Церкви Німеччини обговорили актуальні проблеми

 8 квітня Папа Франциск зустрівся з головою Ради Євангельсько-Лютеранської Церкви Німеччини Ніколаусом Шнайдером. Аудієнція відбулася в Апостольському палаці у Ватикані.

 

О. Федеріко Ломбарді назвав її "по-справжньому сердечною зустріччю". За словами керівника Прес-служби, Ніколаус Шнайдер висловив Святішому Отцеві свої вітання з нагоди початку понтифікату, а також високо оцінив вибір імені "Франциск", тому що "цей святий по-справжньому промовляє до всіх християн особливо плідним чином".

 

Глава Євангельсько-Лютеранської Церкви висловив співчуття Святішому Отцеві у зв'язку з повінню в Аргентині й запевнив у своєму співпереживанні у стражданні  аргентинського народу. "Потім розмову на тему екуменізму було зосереджено на особливій цінності екуменізму мучеників, чому Папа надає особливо великого значення, маючи також глибокі знання про страждання багатьох лютеран в період націонал-соціалізму і в інших ситуаціях. Кров, пролита мучениками, – це щось, що глибоко об'єднує різні християнські конфесії в загальному свідченні про Христа ", – сказав о. Ломбарді.


Глава Прес-служби Святого Престолу також повідомив, що під час зустрічі затокували тему святкування 500-річчя Реформації, яке відбудеться 2017 р. У зв'язку з цим, Папа Франциск згадав промови Бенедикта XVI в Ерфурті, в монастирі, в якому жив і працював Мартін Лютер. Згідно з Папою, слова його попередника є особливо значущими для екуменізму і взаємин між Католицькою та Євангельсько-Лютеранською Церквою зокрема. "Таким чином, зустріч була вкрай продуктивною і значущою для розвитку екуменізму, який без сумнівів буде тривати впродовж цього понтифікату", – сказав о. Ломбарді.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va