//

Глава УГКЦ освятив іконостас храму Вознесіння Господнього в Дубно

 Візит Блаженнішого Святослава до м. Дубно позначений знаменною подією в житті цієї громади. Саме сьогодні було освячено іконостас, котрий увінчав оздоблювальні роботи у храмі Вознесіння Господнього.


Патріарха на в'їзді у місто зустрічали: адміністратор храму Вознесіння Господнього о. Роман Бобесюк; голова міської ради п. Василь Антонюк та представники всіх гілок міської влади.


Після акафісту до Страстей Христових відбувся чин освячення новопоставленого іконостасу, після чого екзарх Луцький Кир Йосафат вручив грамоти відзнаки особам, котрі своєю лептою спричинилися до спорудження іконостасу та розвитку громади.


У слові до чисельної громади, котра зібралася на цю урочистість, а слід зазначити, що були присутні і парохіяни інших конфесій, та чисельне духовенство з Тернопільської митрополії, Блаженніший Святослав звернув увагу на те, що так як храм є перлиною у ансамблі м. Дубна, так і щойноосвячений іконостас є перлиною оздоблення храму. Він не закриває нам містичне дійство на престолі, а через присутні на ньому ікони святих та свят відкриває вікно до пізнання божественної дійсності.


В свою чергу Кир Йосафат зазначив, що храм у м. Дубно перший завершений храм, та перший іконостас поставлений і освячений у храмі, за час п'ятилітнього існування Луцького екзархату.


На завершення Патріарх уділив своє благословення всім присутнім та вручив пам'ятні іконки Київської Оранти.

 

Джерело: http://visitlutsk.blogspot.com