//

Сльози Папи за іракськими мучениками

«Коли я розповідав йому про переслідувану Церкву в Іраці, про її 950 мучеників і 57 атакованих церков, то побачив сльози, які стікали по обличчю Папи Франциска» – розповів халдейський Патріарх Вавилонії Луіс Рафаель І Сако. Католицький єрарх халдейського обряду прокоментував свою двадцятихвилинну зустріч із Святішим Отцем 21 березня.

 


Нового Папу патріарх назвав отцем, близьким людям, повним доброти: «Франциск є отцем, який несе Євангеліє сьогоднішнім людям. Те, що ми бачили в перші дні понтифікату, є неустанною катехезою, складеною із простих жестів і слів, так як робив Ісус, який говорив просто до людських сердець, вживаючи такі поняття як: служіння, лагідність, милосердя, прийняття, допомога, пробачення. Це є сутність Євангелія. Папа відчуває неспокій щодо донесення Євангелія сьогоднішнім людям і щодо того, як говорити про мир і любов».

 


Халдейський єрарх повідомив також, що запросив Папу до Іраку і отримав позитивну відповідь: «Ми чекаємо на нього. Ірак його потебує. Іракські християни потребують його присутності, щоб зміцнитись у вірі та надії».

 

За матеріалами: deon.pl