//

Папа Франциск обмиє ноги в’язням колонії для неповнолітніх

У перший тиждень понтифікату Папи Франциска у Ватикані повідомили, що Святіший Отець відправить Літургію Великого Четверга разом з ув’язненими. В обід 28 березня Папа відвідає римську в’язницю Casal del Marmo, де відбувають покарання малолітні порушники закону.


Як зазначає агенція Romereports.com, саме цю в’язницю 18 березня 2007 року відвідав Бенедикт XVI і відправив Службу Божу в місцевій каплиці.


У Великий четвер Католицька Церква споминає Останню Вечерю Господа Ісуса Христа, коли Він обмив ноги своїм учням, щоб показати їм важливість служіння і покори. Як повідомляється, Папа Франциск планує обмити ноги кільком ув’язненим.


Ще будучи Архиєпископом Буенос-Айреса, кардинал Бергольйо зазвичай відправляв Літургію Великого четверга у в’язниці, в лікарні чи з групами соціально відкинених осіб. Ставши Папою, він планує продовжувати цю традицію.
Решта відправ Страсного Тижня відбуватимуться відповідно до встановленої традиції, – повідомляє Інформаційна служба Ватикану.


У перші дні свого понтифікату Папа Франциск наголосив на потребі служити бідним, додаючи, що справжня влада є не від грошей чи впливу, а від служіння.