//

Президент ФІФА привітав Святішого Отця

Президент ФІФА Йозеф Блаттер привітав Папу Франциска з початком його служіння на Престолі  св. Петра. "Світ футболу дуже радий Вашому обранню, довідавшись, що Ваша Святість є великим шанувальником нашого спорту", – написав Блаттер в особистому листі до Понтифіка, який оприлюднила футбольна федерація 19 березня в Цюріху. Шеф ФІФА зіслався на те, що кардинал Хорхе Маріо Бергольйо довгі роки був уболівальником аргентинського клубу Сан-Ларенса де Альмагро.

 

Клуб першого дивізіону з Буенос-Айреса заснував католицький священик Лоренцо Маса на початку XX-го століття, створивши в районі Флорес-Альмагро спортивний майданчик. Папа Франциск теж жив у районі Флорес. У 2011 р., будучи Архиєпископом Буенос-Айреса, він відправив для вболівальників Сан-Лоренсо Літургію на стадіоні клубу.

 

Президента ФІФА додав, що віра в Бога і футбол "поділяють спільні цінності". "Як і віра, футбол може будувати мости, дарувати радість та надію і, насамперед,  єднати людей у всьому світі", – написав до Папи Йозеф Блаттер.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va