//

Представники Комісії УГКЦ Справедливість і Мир взяли участь у Міжнародному Семінарі на тему «Братерства»

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир активно долучається до наукового дослідження та практичного розгляду актуальних соціальних тематик сучасності не лише на рівні національному, але і міжнародному. Підтвердженням цьому стала участь голови комісії д-ра Михайла Мельника та професора кафедри політології Київського

Національного Університету ім. Тараса Шевченка, радника Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, Федора Кирилюка у міжнародному Семінарі у Лоп᾽яно (Італія) на тему: ««Братерство як принцип політичних та юридичних відносин».
Семінар, організований італійським Міжнародним Університетом Софія спільно із іншими вісьмома університетами Європи, відбувався  впродовж трьох днів, 11-13 березня. Присутніми на засіданнях були гості із різних куточків світу. Загалом 61 фахівець, із них 25 професорів і дослідників запропонованої тематики з Бразилії, 6 із Аргентини, численна кількість також із Африки.


Зосередившись на академічному розгляді теми братерства, Міжнародний Семінар, головно, спрямував свій наголос не на родинний стосунок а чи внутрішній зв’язок визначеної спільноти, але як на принцип ідеї та дії у публічному просторі. Обрана тема поступово стає все більш актуальною на міжнародному рівні останніми роками. Про це засвідчують в наш час численні публікації, які торкають її під ріними кутами зору через. І навіть, якщо і не йде мова тут про певного року нове відкриття, проте, тематика братерства вирізняється своєю тривалою історією, множинною історією, оскільки завжди є присутньою у суспільствах усіх континентів та проявляє себе у важливих проявах через різноманітність сучасних культур.


У своєму коментарі про участь у науковому міжнародному семінарі, голова Комісії УГКЦ Справедливість і Мир Михайло Мельник зазначив: «Дуже важливим завжди і у всьому залишається «досвід». Він дозволяє здійснювати реальний поступ та розвиток у будь якій сфері діяльності суспільного життя. Семінар надав можливість зустрічі, розгляду, ділення та набуття досвіду у запропонованій актуальній проблематиці нашого часу та через присутність великої кількості відомих і досвідчених фахівців із усього світу».


Зацікавлення концепцією братерства у академічному середовищі здатне впливати позитивно та прогресивно на сучасну ситуацію у сіпільстві. Інструментами такого впливу є численні публікації, наукові конгреси щодо цієї проблематики, а також як приклад, проведений Семінар на тему «Братерство як принцип політичних та юридичних відносин». Розгляд тем семінару був спрямований у стосунку та у світлі демократії, а особливо «розумної демократії»  та «демократії участі» у міжнародних відносинах, стосовно філософії права, науки та виховання великих традиційних культур.


Міжнародний Семінар «Братерство як принцип політичних та юридичних відносин» послужив нагодою зустрічі,  розгляду та глибшого дослідження даної тематики із пошуками конструктивних суспільних рішень – як та для науковців, що працюють у даній галузі, так і для студентів та зацікавленої громадськості, з метою впровадження практичних кроків у сучасне суспільне життя.

 

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир
Джерело: http://www.iupax-ugcc.org