//

Євангелізувати і не піддаватися песимізму, – перша зустріч Папи з кардиналами

Сьогодні, 15 березня папа Франциск зустрівся на аудієнції з членами Колегії Кардиналів у залі св. Климента.

 

Після привітання голови колегії кардиналів кардинала Анджело Содано Папа Франциск також подякував «дорогим і шановним братам-кардиналам» за працю для Церкви під час періоду «sede vacante».

 

Папа Франциск закликав кардиналів продовжувати своє служіння з думкою про Воскреслого Христа, в братерстві та дружбі. «Кардинали – священики Святішого Отця», – сказав Святіший Отець, вручаючи своє і їхнє служіння під опіку Марії.

 

Папа подякував хворим кардиналам і попросив підтримати молитвою аргентинського кардинала Хорхе Мейю, який сьогодні пережив інфаркт і зараз перебуває у шпиталі.

 

У своїй промові Святіший Отець з великою вдячністю згадав про свого попередника на престолі св. Петра, якого називав «Папа Бенедикт XVI», який і зараз служить для Церкви і підтримує її своїми молитвами. Також вагомими заслугами свого попередника Папа Франциск вважає його пастирську науку, покору і скромність: «Вогонь, який він запалив в нас, буде продовжувати горіти!»

 

Папа згадав про свої приємні враження, коли вперше після обрання Наступником Петра зустрівся з вірними, про ту радість і підтримку, яку він відчув. Папа Франциск сказав, що навіть некатолики поставились не лише з великою увагою до Церкви в цей період, а з любов’ю і солідарністю.

 

Святіший Отець згадав про потребу нових методів євангелізації, щоб нести Євангеліє по всій землі, Папа Франциск вважає, що як і в перші роки християнства, так і сьогодні, євангелізація є нашим обов’язком.

 

З цього приводу Святіший Отець закликав «не піддаватися песимізму і розпачу, які нам щодня пропонує сатана», а намагатися бути «більше з Христом і в Христі».

 

«Половина з нас вже досягли похилого віку… Але ж старші люди живуть надією, як Симеон і Анна», – сказав наприкінці Папа. «Старість – скарбниця життєвої мудрості. Старість – це спокій і молитва! Подаруймо ж цю мудрість молодим. Дамо їм доброго вина», – закликав  Папа своїх співпрацівників.

 

Після своєї промови Папа особисто привітав і вислухав кожного кардинала.