//

Новий номер "Католицького вісника" - підсумки понтифікату Бенедикта XVI

Тема номера: Дякуємо, отче

 

Номер цілком присвячений підсумкам понтифікату Бенедикта XVI.


Номер готувався з думкою про католиків, яким бракує правдивої інформації про Папу та котрі прагнуть більшого і глибшого розуміння, ким є очільник Католицької Церкви. Отже:

 

На початку номера "Католицький Вісник" знайомить читача з історією конклавів. Чому кардинали мають обирати Папу за зачиненими дверима і в повній таємниці? Звідки походить сам термін "конклав" та якою була кількість його учасників протягом століть, поки досягла числа 120-ти кардиналів? Відповіді на ці питання дасть рубрика Апостольські палаци. У цій же рубриці отець Андрій Чорненко, віце-ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, розповість, що говорить канонічне право про конклави, Папу та зречення з уряду.

 

Звичайне інтерв’ю раптово перетворилося на ексклюзивне. Адже коли воно було взяте, ніхто навіть не замислювався про відставку Папи Бенедикта XVI. У самому інтерв’ю йшлося про папські катехизи, звісно, виникли питання і про самого Папу. Те, що про нього розповів "Католицькому Віснику" сусід Папи Бенедикта XVI, а за посадою теолог Папського Дому о. Войцех Гертих, читачі дізнаються на сторінках рубрики Моя історія.

 

Ким був Бенедикт XVI? І що таке бути католиком його покоління? На ці питання читачі знайдуть відповіді в рубриці Тема номера. Також на сторінках цієї рубрики "Католицький Вісник" розкаже про погляди Святішого Отця Бенедикта XVI на економіку, державу, право та Літургію.

 

Що знає про Бенедикта XVI та як йому висловлює подяку молодь України і світу за його восьмирічне служіння Богу і людям, розкажуть рубрики Соціум та Церква в Україні.

 

Відречення чи відставка? Чи існує право зректися з уряду, чи обов’язоковим є пожиттєве керування Церквою? Про канонічні, богословські та моральні аспекти відставки Бенедикта XVI говоритиме директор Інституту св. Томи Аквінського о. Войчех Сурувка.

 

Рубрика Credo зі святим Томою розмірковуватиме про Єдину, Святу, Вселенську й Апостольську Церкву.

 

Рубрика Вечірня казка потішить наймолодших, а рубрика Робимо разом підкаже батькам і дітям, як приготувати "Баварську галушку". Матеріали цих рубрик неодмінно допоможуть батькам, катехитам та вчителям у християнському вихованні дитини.

 

Рубрика Кіноклуб запропонує фільм на тему номера, а разом із Вервицею мандрів  читачі відвідають Єрусалим.

 

Будьмо у спільноті Церкви разом із "Католицьким Вісником"!

 

Передплату можна здійснити в будь-якому відділенні "Укрпошти". Передплатний індекс: 01101