//

Тижневий огляд: переслідування християн (25.02 – 03.03.)

25 лютого повідомляється, що католицький мелкітський патріархат у Дамаску підтвердив новину про викрадення ісламістами ще одного священика.Хассан Таббарах з дієцезії Хауран став 4-м викраденим за останній час мелкітським священиком.

Згідно з інформацією за 27 лютого читаємо, що у Лівії за останні тижні заарештовано 7  християн. Всім затриманим інкримінується християнський прозелітизм. Офіційних звинувачень нікому досі пред'явлено не було.

 

У Нігерії тривають напади на християнські села, розташовані в північній і центральній частині країни. Як повідомляють християнські ЗМІ, за останні 5 днів 16 людей загинули і багато отримали поранення під час атаки на селища в штатах Кадуна і Плато.

 

Про безправ'я щодо християн в Пакистані і відношення до них як до людей «2-го сорту» вже не раз писали ЗМІ. Про черговий випадок розповідає Pakistan Christian Post. 19-річного християнина Марді-е-Кхуда по-звірячому вбили через підозри у зв'язку з дівчиною-мусульманкою.

 

1 березня з’явилося повідомлення про те, що пограбування стало ймовірною причиною смерті 80-річного священика на Сицилії. Отець Мікеле Ді Стефано був парохом в Трапані на заході цього італійського острова. Його вбили  ударом тупого предмета по голові.

 

За даними 3 березня відомо, що італійський соціолог Массімо Інтровіньє, представник Організації  безпеки та співпраці в Європі щодо боротьби з расизмом, ксенофобією та дискримінацією, заявив: "У Європі триває хвиля ненависті проти християн і Католицької Церкви". У своєму щорічному звіті для ОБСЄ він документально перерахував 67 випадків карних злочинів щодо християн за останні 12 місяців.