//

В період вакантності Римського Престолу хорватська влада планує порушити договір з Ватиканом

Як заявив міністр освіти, науки та спорту Республіки Хорватія Желько Йовановіч, теперішня ліберальна влада Хорватії планує втрутитися у викладання феноменології релігії у місцевих школах. Відповідно до міжнародних договорів, підписаних між Республікою Хорватія та Державою Ватикан, таке втручання держави у викладання феноменології релігії, яке зарезервоване як виключне право релігійних спільнот, в тому числі й Католицької Церкви, є прямим порушенням цих договорів.

 

Феноменологія релігії викладається в хорватських школах виключно, як факультативний предмет. Батьки католики, православні, протестанти чи мусульмани можуть обрати відповідну форму викладів для своїх дітей.

 

Оскільки підручники феноменології релігії для католиків та мусульман містять католицький та відповідно ісламський погляд на гомосексуальність і гомосексуальну поведінку, Міністерство освіти, науки та спорту планує на власний розсуд редагувати ці місця, оскільки, на думку товариств, які пропагують гомосексуальну поведінку як нормальну, католицький та ісламський погляди на гомосексуальність та гомосексуальну поведінку дискримінують гомосексуалістів та лесбіянок.

 

Такі свої плани Міністерство оправдовує потребою захисту гомосексуалістів від гомофобії.

 

За матеріалами http://www.jutarnji.hr