//

Через «Посольство Боже» кілька львів’ян позбулися квартир

Колишніх прихожан «Посольства Божого» позбавили квартир через те, що, за рекомендаціями своїх пасторів, вони брали кредити в банку. Як повідомляють «Головні новини Львова», колишня прихожанка цієї організації пані Олена звернулася до журналістів, бо її виселяли з квартири, в якій вона прожила 25 років – через те, що вона не погасила кредит у банку. Саме в «Посольстві Божому» її, за власними словами, переконали взяти кредит під заставу. Врешті квартиру продали з аукціону за невеликі гроші.

 

До організації, яку Церква вважає релігійною тоталітарною сектою, пані Олена потрапила, маючи проблеми з алкоголем. У «Посольстві Божому» їй пообіцяли звільнити від шкідливої звички. При цьому в організації обговорювали і фінансові питання. «Постійно йде дві теми: повністю слухайся свого пастора, бо він – останнє перед Богом над тобою, і гроші, гроші, гроші… Бо треба жити краще», - розповіла пані Олена.

 

Пастор начебто пообіцяв жінці, що краще жити вона буде тоді, коли візьме кредит в банку – мовляв, треба лише дати під заставу свою квартиру; кредитні ж гроші мав отримати сам пастор, щоб вкласти у спільний бізнес, який принесе величезний прибуток. За рік кредиту в банку ніхто не погасив, і суд постановив продати квартиру з аукціону.

 

Схожа історія трапилася з паном Павлом: його житло уже продали з аукціону, і наразі він з дня на день чекає на працівників виконавчої служби. «Наштовхнули мене, по-перше, мої знайомі, які мене туди привели: вони розказували, що теж так зробили, що їм допомагають, що це потрібно Богові, а не їм, от вони добру справу роблять», - розповів він журналістам, пояснюючи, як він заставив свою квартиру. Кредиту на руки, однак, він так і не отримав, адже всі гроші віддав пасторам.

 

Десятки таких ошуканих звертаються до міліції. Так, речник ГУ МВС у Львівській області Світлана Добровольська розповіла, що на сьогодні в правоохоронні органи зі скаргами звернулося вже більше тисячі осіб. За її словами, потерпілі діляться на три категорії: прихожани, які вкладали гроші в «Посольство Боже», люди, які віддавали кошти в банк, який належав цій організації, і люди, які вкладали кошти в «Кінгс Кепітал».

 

«Рік тому міліція порушила кримінальне провадження за фактом шахрайства в особливо великих розмірах. Слідство поки що триває без особливих зрушень: найважче довести шахрайство, якщо люди віддавали гроші добровільно», - зазначила Світлана Добровольська.

 

Дивіться детальніше о 18.30 у "Нашому репортері" на Новому каналі та о 21.00 у "Головних новинах Львова" на 24 каналі.

 

Нагадаємо, що ZAXID.NET раніше писав про шахрайські практики у «Посольстві Божому».


Джерело: zaxid.net