//

Польський костелик таки встановлять у Шевченківському гаю


Костел, що привезли з села Язлівчик, все ж таки встановлять у Шевченківському гаю. Львівський Музей народної архітектури та побуту уклав угоду з польською стороною про співпрацю. Про це розповів у коментарі ZAXID.NET директор музею Іван Косачевич.

 

«Цей проект довготривалий. Його фінансування передбачено Польщею. Але поляки самі зацікавлені у встановленні костелу у Львові. Нарешті вирішено резонансне питання щодо фінансування будівництва фундаменту костела. Спеціалісти вже працюють над розробкою інтер’єру», - сказав Іван Косачевич.

 

За його словами, зараз тривають переговори з польською стороною, вирішується питання щодо місця розташування костелу на території музею. Завтра очікується приїзд представника Польщі.

 

Нагадаємо, що спроби відновити костел з Язлівчика ведуться ще з 2009 року. Тоді одна з компаній зголосилась провести соціальну акцію і запропонувала відновити костел як такий, що не мав шансів на державну реставрацію. Було проведено консерваційні роботи, щоб захистити споруду від опадів.

 

Язлівчицька громада не мала грошей на повний порятунок церкви, тому погодилася на пропозицію поляків - профінансувати реставрацію і перевезти костел до Шевченківського гаю.

 

Джерело: ZAXID.NET