//

Церква Німеччини просить вибачення і дякує Бенедикту XVI

Архиєпископ Цоліч попросив у Папи Бенедикта XVI вибачення за ті помилки, яких допустилася Церква в Німеччині щодо нього. Виступаючи на засіданні пленарної асамблеї німецького єпископату, його глава пригадав найважливіші моменти Понтифікату Бенедикта XVI і подякував Святішому Отцеві за його служіння.


Архиєпископ Цоліч нагадав, що Папа у своїй промові на початку минулого тижня просив про розуміння. Саме тому він, у своїй ролі глави німецького єпископату, «просить пробачення за всі помилки, яких, можливо, допустилася Церква в Німеччині щодо Папи». Єрарх зазначив, що говорить від імені мільйонів німців, які сповнені вдячності Святішому Отцеві за його підтримку у вірі та високо цінують «його служіння як Доброго Пастиря і Будівничого Мостів».


«Я хотів би подякувати за те, що наш Святіший Отець живив нашу радість від того, що ми є католиками і можемо віднайти в Церкві свою батьківщину, яку від нас не може забрати ні смерть, ні жодна влада цього світу», – говорив Архиєпископ Цоліч, підсумовуючи Понтифікат Бенедикта XVI.


Найближчими днями в багатьох німецьких єпархіях будуть відправлятись подячні богослужіння за теперішній Понтифікат. Головну Службу Божу від імені німецьких католиків відправлять 28 лютого в берлінській катедрі св. Ядвіги Архиєпископ Роберт Цоліч, кардинал Райнер Марія Велькі та Апостольський Нунцій у Німеччині Архиєпископ Жан-Клод Періссе.


За матеріалами pl.radiovaticana.va